• 06/05/2021
  • Dr Sechanov
  • 0

Добрият лекар първо е човек с голямо сърце – д-р Таньо Сечанов

Нишките на настоящето плетат изкусно посоката на бъдещето и понякога зависят от един единствен правилен избор – този на лекаря, който ще даде шанс за по-добър живот. 34-годишната Пламена Русева, фризьорка по професия и майка на детенце на година и половина се свърза с БНР-Бургас, за да благодари на своя лекар спасител. 

Няколко години здравословни проблеми тормозят младата жена преди да започне да търси решението им. Както често се случва, пътят през здравната система е на посочване на диагнози и отхвърлянето им, а случайност носи щастливото разковниче. Докато работи във фризьорския салон клиентка споменава името на доцент д-р Таньо Сечанов като специалист по болестите на щитовидната жлеза:

„Потърсих мнения за него, човек трудно се доверява само на нечии думи – бяха изцяло положителни. Покрай други изследвания, разбрах, че имам такъв проблем. Една от лекарките в Бургас, година преди да срещна доцент Сечанов, ми каза, че няма да мина без операция. Първата ни среща с него протече много спокойно. След ехография и преглед той ми обясни, че нещата не са добри, но всяка болест, хваната навреме, може да бъде излекувана. Думите му ми вдъхнаха надежда. Благодарение на него и съдбата днес съм това, което съм!“

Хирургичната интервенция е направена в началото на януари 2018 година. Три месеца по-късно се сбъдва мечтата на Пламена за детенце.  През цялата си бременност тя споделя резултатите от ежемесечните изследвания с доцент Сечанов.  „Страхувах се, той ми оказа неоценима подкрепа не само като специалист, но и като човек“, споделя младата майка. Емоционалното преживяване я бележи за цял живот и на свой ред тя дава името на специалиста на други нуждаещи се.

Ако и вие искате целия свят да чуе името на добрия лекар, който ви е дал надежда за бъдеще, може да го направите в кампанията ни „Да благодарим заедно за спасения човешки живот!“ Обадете ни се на телефон 056/ 82 59 95 или ни пишете на страницата на БНР-Бургас във фейсбук, а ние ще се свържем с вас, за да разкажем историята ви заедно.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.